Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-08@08:27:48 GMT

سوابق و شرایط لازم برای دریافت «بیمه بیکاری»

تاریخ انتشار: ۷ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۴۰۹۶۴۷

سوابق و شرایط لازم برای دریافت «بیمه بیکاری»

ساعت24-مدیر کل امور فنی بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی تازه‌ترین شرایط دریافت بیمه بیکاری برای مشمولان مجرد و متاهل را تشریح کرد.

 مدیر کل امور فنی بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه بیمه بیکاری یکی از تعهدات این سازمان در قبال بیمه شدگان است، گفت: تمام افرادی که حداقل ٦ ماه سابقه پرداخت حق بیمه در زمان اشتغال داشته باشند و مشمول قانون کار هستند و غیرارادی بیکار شده باشند می توانند از این مقرری استفاده کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

منصور آتشی افزود: طبق قانون، بیکار فردی است که برخلاف میل و اراده خود از کار اخراج شده و آماده اشتغال نیز باشد. البته برای دریافت مقرری بیمه بیکاری هر دو شرط فوق الزامی است.

مدیر کل امور فنی بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی در خصوص مدت زمان پرداخت مقرری بیمه بیکاری گفت: مدت زمان دریافت این مقرری به سابقه بیمه پردازی فرد بستگی دارد و هر میزان سابقه پرداخت حق بیمه بیشتر باشد مدت استحقاق دریافت مقرری بیمه بیکاری افزایش می یابد.

آتشی با بیان اینکه حداقل ٦ ماه وحداکثر ٥٠ ماه مدت زمان دریافت مقرری بیمه بیکاری است، افزود: اگر فرد بین ٦ تا ٢٤ ماه سابقه پرداخت حق بیمه داشته و مجرد باشد، ٦ ماه مقرری بیمه بیکاری دریافت می کند و درصورتی که با همین سابقه متاهل باشد حداکثر ١٢ ماه از این مقرری استفاده می کند.

وی اضافه کرد: درصورتی که سابقه پرداخت حق بیمه ٢٥ ماه تا ١٠ سال و مجرد باشد ١٢ ماه و در صورتی که متاهل باشد ١٨ ماه مستحق دریافت بیمه بیکاری است.

مدیر کل امور فنی بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه برای سابقه پرداخت حق بیمه ١٠ تا ١٥ سال و مجرد، ١٨ ماه مقرری بیمه بیکاری تعریف شده است، گفت: برای متاهلان با همین مدت سابقه پرداخت حق بیمه ٢٦ ماه برای دریافت این مقرری مشخص شده است.

آتشی اظهارکرد: در صورتی که بیمه شده میان ١٥ تا ٢٠ سال سابقه حق بیمه داشته باشد و غیر ارادی بیکار شود برای مجردها ٢٦ ماه و متاهل ها ٣٦ ماه مدت دریافت مقرری بیمه بیکاری تعیین شده است.

وی ادامه داد: بیمه شدگان بیکار که دارای ٢٠سال سابقه پرداخت حق بیمه به بالا و مجرد باشند ٣٦ ماه و با همین سابقه و متاهل ٥٠ ماه از این مقرری می توانند استفاده کنند.

آتشی گفت: چنانچه بیمه شده بیکار بالای ٥٥ سال سن و ١٠ سال سابقه پرداخت حق بیمه داشته باشد، بدون لحاظ به این ترتیبات مذکور، تا رسیدن به سن بازنشستگی که ٦٠ سال است می تواند از مقرری بیمه بیکاری بهره مند شود.

مدیر کل امور فنی بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی تصریح کرد: هر زمانی که شغلی از سوی وزارت کار به بیمه شده بیکار معرفی شود مقرری بیمه بیکاری قطع می شود.

وی با بیان اینکه بیمه شده بیکار یک ماه مهلت دارد برای درخواست برقراری مقرری بیمه بیکاری به ادارات کار مراجعه کند، گفت: در اولین مرحله تلاش می شود فرد به محیط کار بازگردد و در صورتی که امکان نباشد، استحقاق مقرری بیمه بیکاری بررسی و در صورت واجد شرایط بودن برای برقراری آن به سازمان تامین اجتماعی معرفی می شود.

آتشی افزود: در صورتی که فرد در مهلت یک ماه مقرر به ادارات کار مراجعه نکند باید توجیهات قانونی برای عدم مراجعه اش ارائه کند تا بررسی استحقاق بیمه بیکاری آغاز شود.

وی با بیان اینکه دستمزد بیمه شده در زمان بیمه پردازی در تعیین میزان مقرری بیمه بیکاری موثر است، اظهار داشت: میزان دستمزد مشمول کسر حق بیمه٩٠ روز آخر اشتغال فرد را تعیین و میانگین آن را محاسبه می کنند و این میزان مبنای پرداخت مقرری می شود. البته این میزان نباید از ٨٠ درصد متوسط دستمزد زمان اشتغال بیشتر باشد.

به گزارش اداره کل روابط عمومی سازمان تامین اجتماعی، مدیر کل امور فنی بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه داشتن افراد تحت تکفل منجر به افزایش مقرری دریافتی در دوره بیکاری می شود، گفت: به ازای هر نفر تحت تکفل که می تواند همسر، فرزند، پدر، مادر ، خواهر و برادر باشد تا سقف ٤ نفر و به ازای هر نفر ١٠ درصد حداقل دستمزد به مقرری دریافتی اضافه می شود.در هر صورت مقرری بیمه بیکاری کمتر از حداقل حقوق قانون کار نخواهد بود.

آتشی تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری در کشور را ٢١٥ هزار نفر عنوان کرد و افزود: ماهانه بالغ بر ٢٥٠ میلیارد تومان به این افراد از سوی سازمان تامین اجتماعی پرداخت می شود.

ایسنا

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۰۹۶۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم ۴درصد بیمه مشاغل سخت و زیان آور کارگران شهرداری پرداخت شود

به گزارش خبرنگار مهر، داوود میرزایی شامگاه سه شنبه در آئین تجلیل از پاکبانان شهرداری، اظهار کرد: در هفته کار و کارگر، باید آئین تجلیل و جشن برای این قشر زحمتکش برگزار شود اما به دلیل مشکلات معیشتی و گرفتاری ناشی از سیاست‌های غلط دولت‌های گذشته باید کمبودها و مشکلات را فریاد بزنیم.

دبیر اجرایی تشکیلات خانه کارگر شهرستان‌های ساوه و زرندیه افزود: مقام معظم رهبری در مناسبت‌های مختلف، تاکید ویژه ای در حمایت از قشر کارگری و فقرا داشتند و در هفته کار و کارگر امسال نیز فرمودند اگر حال قشر کارگر خوب باشد، حال جامعه نیز خوب خواهد بود و خواستار لحاظ کردن منافع فقرا و قشر ضعیف جامعه در وضع قوانین و تأمین امنیت شغلی کارگران بودند.

عمده قوانین مجلس مغایر با شرایط جامعه کارگری است

میرزایی با بیان اینکه بیانات مقام معظم باید به عنوان منشور و فصل الخطاب پیش روی مسؤولان باشد، گفت: زمان اجرای فرامین رهبری شاهد اما و اگرها از سوی مسؤولان هستیم و عمده قوانین در دولت و مجلس مغایر با شرایط جامعه کارگری است.

وی افزود: یکی از این قوانین، افزایش سن سابقه بازنشستگی بود که به دلیل ناترازی صندوق‌ها که ناشی از بی کفایتی مدیران ادوار گذشته و حال صندوق‌ها بود اما بار مضاعف آن را بر دوش کارگران گذاشتند و برخی نمایندگان مجلس نیز برای توجیه عمل خود در افکار عمومی گفتند امید به زندگی در کشور افزایش یافته و یکی از این شاخص‌های آنها مقایسه سن سابقه بازنشستگی با سن سابقه سایر کشورها بود.

دبیر اجرایی تشکیلات خانه کارگر شهرستان‌های ساوه و زرندیه تصریح کرد: مشکل جامعه کارگری مقایسه نیست، اما آیا کارگر ما رفاه، جایگاه اجتماعی کارگر سایر کشورها را دارد از این رو نباید قیاس تنها براساس یک شاخصه باشد.

میرزایی ادامه داد: برخی وزرا در پاسخ به دغدغه مقام معظم رهبری مبنی بر امنیت شغلی کارگران, امنیت شغلی را منوط به پایداری شرکت می‌دانند این در حالیست که در طول ۳۰ سال کارگران ما علی رغم قرار دادهای یک ماهه و سفید امضا در عرصه تولید بودند و این مهم بیانگر پایداری و استمرار فعالیت صنایع را دارد از این رو نباید در شورای مستمر و دائم، قراردادهای موقت لحاظ شود.

وی در ادامه در خصوص مشکلات کارگران شهرداری گفت: مشکلات کارگران شهرداری، مشکل یک حوزه شهرداری و یک شهر و استان نیست بلکه مشکل قوانینی است که قانونگذار در سطح کشور به درستی وضع و تدوین نکرده است.

دبیر اجرایی تشکیلات خانه کارگر شهرستان‌های ساوه و زرندیه تصریح کرد: متأسفانه گاهی شاهد نادیده گرفتن منافع کارگران از سوی برخی پیمانکار هستیم که انتظار می‌رود نظارت شورا و شهرداری نسبت به این مساله بیش از پیش شود.

برخی مشاغل کارگران شهرداری سخت و زبان آور است

میرزایی ادامه داد:,برخی مشاغل کارگران شهرداری، جزو مشاغل سخت و زبان آور هستند و باید سهم ۴ درصد بیمه این مشاغل پرداخت شود اما متأسفانه از سوی پیمانکار نادیده گرفته می‌شود و اکنون بخش اعظم کارگران شهرداری با این مشکل مواجه هستند و متأسفانه به پیمانکار دسترسی ندارند و انتظار می‌رود در این خصوص تدابیری اندیشیده شود.

معاون اجرایی دبیر تشکیلات خانه کارگر شهرستان‌های ساوه و زرندیه نیز با بیان اینکه پاکبان ها با همه وجود در خدمت مردم هستند و صادقانه و عاشقانه در راستای تأمین شهری سالم شبانه روز تلاش می‌کنند، گفت: ارمغان اقدامات پاکبان ها در شهر سلامتی، آرامش و نشاط است و باید به زحمات آنها ارج نهاد و در راستای رفاه و خانواده‌های آنها تلاش کرد.

کد خبر 6099918

دیگر خبرها

  • واکنش جشنواره کن به اعتصاب‌ فراگیر کارکنانش | حقوق ناکافی، ساعات طولانی کار بدون بیمه بیکاری | ما شما را را درک می‌کنیم، اما...
  • ورود بی سابقه سازمان بازرسی به صندوق ذخیره بعد از ۲۷ سال!
  • خزاعی: انصاف را در اظهار نظر رعایت کنیم
  • هزینه بیمه ماشین در سال ۱۴۰۳ چقدر است؟
  • سهم ۴درصد بیمه مشاغل سخت و زیان آور کارگران شهرداری پرداخت شود
  • صندوق بیماران خاص، سخت درمان و نادر تشکیل شد/پوشش۱۰۷گروه بیماری
  • بنو و پرداخت مبلغ محکومیت سنگین!
  • پرداخت غرامت به کشاورزان بیمه شده خوزستانی
  • ◄ بیمه بدنه پارسیان چند درصد خسارت را پوشش می دهد؟
  • پرداخت حق بیمه بیش از ۲ هزار زن سرپرست خانوار هرمزگانی