Web Analytics Made Easy - Statcounter

ویروس کرونا این روزها در کنار فشاری که به بیماران وارد می کند، نفس کارخانه‌های صنعتی را هم به شماره انداخته است، پرداخت حق بیمه بیکاری به کارگران می تواند کمکی به بخش تولید باشد تا با شروع دوباره فعالیت خود، این کارگران بیکار را به خطوط تولید بازگردانند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در شرایطی که فعالیت خطوط تولید بسیاری از کارخانه‌ها به دلیل شیوع ویروس کرونا متوقف شده است، بسیاری از کارگران کارخانه‌ها از کار خود بیکار شده و مشخص نیست چه زمانی بتوانند دوباره به کار بازگردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این وضعیت برخی مدیران صنعتی معتقدند،کارگران بیکار شده باید از تسهیلات بیمه بیکاری برخوردار شوند، اما دستورالعمل اخیر سازمان تأمین اجتماعی به واحدهای تولیدی حاکی از آن است که پرداخت بیمه بیکاری همچنان با شرایط قبل و در صورت بیکار شدن کارگران صورت خواهد گرفت. در این دستورالعمل ذکر شده که شعب تامین اجتماعی موظفند در چارچوب قوانین مربوطه و در اسرع وقت، نسبت به برقراری مقرری بیمه بیکاری برای افراد مشمول برای مدت زمان مقرر در این دستورالعمل اقدام و نتیجه را به ادارات فوق الذکر و متقاضی اعلام کنند.

در دستورالعمل بیمه بیکاری به علت شیوع کرونا که توسط معاون روابط کار وزارت کار و مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی تدوین و امضا شده، آمده است:

احد کرمانی، عضو انجمن نساجی در این مورد به خبرنگار فارس گفت: در وضعیت فعلی که ظرفیت تولید کارخانه‌ها به دلیل شیوع کرونا پائین آمده و صنعتگران مجبور به تعطیلی برخی خطوط تولید خود هستند، سازمان تأمین اجتماعی در نامه‌ای به تولیدکنندگان اعلام کرده که با وجود کاهش تولید شما، دلیلی برای پرداخت بیمه بیکاری به کارکنان در شرایط تعطیلی کارخانه وجود ندارد، بلکه این حق بیمه در شرایطی پرداخت خواهد شد که کارخانه با کارگران قطع همکاری کرده باشد. 

وی تصریح کرد: این در حالی است که تولیدکنندگان تمایلی به اخراج کارکنان خود ندارند و منتظرند تا با رفع بحران کرونا، کارگران به کارخانه ها بازگردند و تولید را از سر گیرند.

مجید افتخاری نیا، عضو هیأت مدیره اتحادیه تولید و صادرات پوشاک نیز با بیان اینکه در سال جهش تولید باید برنامه‌ریزی دقیقی از سوی دولت برای حفظ تولید و اشتغال کشور صورت گیرد، به فارس گفت: دولت باید در بخش های مختلف از جمله مالیات‌ها، حق بیمه تأمین اجتماعی و بازپرداخت تسهیلات مهلت مناسبی را برای صنعتگران در نظر گیرد، به طوری که بتوانند به تولید بازگردند.

وی با بیان اینکه صنعت پوشاک و اصناف در شرایط بدی درگیر موضوع کرونا شده‌اند، گفت: در این وضعیت دولت باید از تولیدکنندگان حمایت کند، به طوری که حداقل در بحث مالیات‌ها و یا تأمین اجتماعی تمهیدات قابل توجهی برای بخش تولید اندیشیده شود.

حمیدرضا غزنوی، سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی نیز معتقد است: در این ایام که تمام افکار عمومی بر بیماری کرونا متمرکز شده، متاسفانه چرخ اقتصاد به طرز محسوسی در حال کند شدن است، در حالی که برخی تولیدات و یا نحوه تامین آنها از این بیماری تاثیر نمی‌گیرد و در سایر حوزه‌ها نیز با بالابردن سطح بهداشت می‌توان نگرانی مردم را مرتفع کرد، زیرا کند شدن چرخه اقتصادی، طیف وسیعی از مردم را در فشار قرار داده و تبعات آن که می‌تواند به رکود منجر شود، امنیت داخلی و خارجی را به خطر خواهد انداخت.

وی افزود: در حال حاضر اقتصاد، پاشنه آشیل ایران است و آنچه دشمنان روی آن فشار می‌آورند نیز همین موضوع است، نباید بگذاریم کرونا به یک بیماری در اقتصاد کشور منجر شود، زیرا درمان آن بسیار هزینه برتر از درمان بیماری فعلی است.

در هر حال حمایت از صنایع و اصناف در سالی که به عنوان سال جهش تولید نامگذاری شده، اهمیت بیشتری نسبت به قبل پیدا می‌کند و در این میان، شیوع ویروس کرونا نیز اهمیت موضوع را چند برابر کرده است.

به همین جهت ضروری است تا دولت برنامه عملیاتی برای حمایت از فعالان اقتصادی تدوین کند و در کنار وعده هایی که برای حمات از بخش تولید مطرح می شود، برنامه های عملیاتی نیز در اسرع وقت اجرایی شوند.

انتهای پیام/ب

منبع: فارس

کلیدواژه: بیکاری سازمان تأمین اجتماعی بحران کارگران تأمین اجتماعی بیمه بیکاری کارخانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۸۱۹۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کلاهی که بر سر کارگران ساختمانی گذاشته شد

به گزارش پارس نیوز، تامین اجتماعی مجوز بیمه ۱۰ هزار کارگر ساختمانی را صادر کرد این در حالی است که طبق گفته انجمن کارگران ساختمانی ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار کارگر ساختمانی پشت نوبت بیمه هستند. عضو هیئت مدیره انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی، به خراسان می گوید، سهم بیمه توسط کارگر و کارفرما پرداخت می شود با وجود این، این بیمه خدمات ویژه ای به کارگر ارائه نمی دهد

صادق غفوریان مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی از بیمه شدن ۱۰ هزار کارگر ساختمانی در اردیبهشت ماه خبر داده و این در حالی است که عضو هیئت مدیره کانون سراسری انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی ایران در گفت وگو با خراسان نه تنها این تعداد را در برابر کارگران بدون بیمه ناچیز می داند، به این نکته هم اشاره می کند که این بیمه، اساسا بیمه ای کم خاصیت با سطح نازلی از خدمات است.

۱۰ هزار کارگر در اردیبهشت بیمه می شوند

انتهای هفته گذشته، موسوی مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی اعلام کرد: با توجه به منابع جذب شده اردیبهشت امسال ۱۰ هزار نفر از کارگران ساختمانی در سراسر کشور، تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار می‌گیرند.

قطع بیمه ۳۰۰ هزار کارگر

این در حالی است که نمایندگان انجمن ها و اتحادیه های کارگران ساختمانی معتقدند، طی سه سال گذشته بیمه حدود ۳۰۰ هزار کارگر ساختمانی قطع شده است. مشکلات و اختلاف نظرها درخصوص قوانین موجود در این زمینه باعث شد که جریان بیمه این کارگران متوقف شود.

ماجرا به ماده ۵ قانون بیمه کارگران و میزان عوارض پروانه ساختمان برمی گشت که با پرداخت آن توسط کارفرما، بخشی از آن باید برای بیمه کارگران ساختمانی هزینه شود.

در عین حال، مشکلات موجود و موانع و چالش هایی که در این زمینه وجود داشت، با اصلاحیه ای که به تازگی در مجلس صورت گرفت، سهم پرداختی توسط کارفرمایان کاهش یافت و زمینه انجام بیمه کارگران فراهم شد.

مدیرعامل تامین اجتماعی در این زمینه گفت: «سازمان تامین اجتماعی براساس اصلاحیه ماده پنج قانون بیمه کارگران ساختمانی مکلف است با دریافت ۷ درصد حق بیمه سهم بیمه شده از کارگر و همچنین ۱۵ درصد مجموع عوارض صدور پروانه از مالک نسبت به تداوم پوشش بیمه تمام کارگران ساختمانی اقدام کند.با این اصلاحیه مشکل تامین منابع بیمه کارگران تا حد مشخصی حل شده است و از این پس براساس منابع تامین شده تعدادی از کارگران ساختمانی بیمه خواهند شد.»

۶۷۰ هزار کارگر ساختمانی بیمه هستند

در عین حال، هم اکنون طبق اعلام سازمان تامین اجتماعی ۶۷۰ هزار کارگر ساختمانی بیمه هستند و آن طور که رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی اعلام کرده است، ۵۰۰ هزار کارگر ساختمانی نیز بیمه نیستند.

حادثه روزانه برای ۲.۵ نفر از کارگران ساختمانی

جدا از سختی ها و مشقت های معیشتی که روز به روز گریبانگیر طبقه کارگر به ویژه کارگران ساختمانی است، آن ها با حوادث سخت کار نیز مواجه هستند.

رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی در این باره با اشاره به ضرورت بیمه کارگران ساختمانی می گوید: «تعداد حوادث شغلی در این شغل بسیار زیاد است. روزانه دو ونیم نفر فوتی بین کارگران ساختمانی داریم که آمار بسیار بالایی است، تعداد بسیاری از کارگران نیز روزانه قطع نخاع و قطع عضو می‌شوند. بیمه حق اولیه هر فردی است، اما متاسفانه بعید می‌دانیم با این قانون تمام کارگران ساختمانی که چشم انتظار بیمه بودند به حقشان برسند.»

منبع : مشرق

دیگر خبرها

  • بیمه و مسکن از مهمترین دغدغه‌های کارگران است و باید دولت نسبت به آن اقدام جدی کند
  • واکنش جشنواره کن به اعتصاب‌ فراگیر کارکنانش | حقوق ناکافی، ساعات طولانی کار بدون بیمه بیکاری | ما شما را را درک می‌کنیم، اما...
  • سهم ۴درصد بیمه مشاغل سخت و زیان آور کارگران شهرداری پرداخت شود
  • اهمیت کارگر و اثر کار و تولید در اقتصاد بر کسی پوشیده نیست
  • جشنواره کن در کما
  • اهمیت مدیریت استرس در جهان امروز
  • ایجاد ۳۲۰ فرصت شغلی با راه‌اندازی کارخانه فرآوری مس در خوسف
  • اعتراض صنفی کارگران کاغذسازی پارس خاتمه یافت و پیمانکار حذف شد
  • کلاهی که بر سر کارگران ساختمانی گذاشته شد
  • تصمیم نهایی وزارت کار درباره رقم دستمزد ۱۴۰۳/ تغییر دستمزد کارگران جدی شد؟